SKŁADNIKI:
3-4 buraki
2 małe kości wędzone
3 jajka
2-3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
2-3 ziela angielskie
2 liście laurowe
suszona natka pietruszki
suszony koperek
pieprz
sol
200 ml śmietany 18%
1 łyżeczka koncentratu
1\4 malej główki kapusty
barszcz czerwony ekspresowy Winiary
PRZYGOTOWANIE:
Buraki, ziemniaki, marchew, pietruszkę obieramy i myjemy następnie kroimy i dodajemy do garnka z wodą dodajemy kości. Kapustę płuczemy, szatkujemy również i dodajemy. Dodajemy przyprawy : ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, koperek , pieprz , sól i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat i barszcz ekspresowy z torebki, gotujemy dalej. W tym czasie nastawiamy jajka do ugotowania na twardo. Troszeczkę barszczu odlewamy do kubeczka, dodajemy śmietanę i zabielamy zupę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotowe. Jajka dodajemy do talerza.
2 małe kości wędzone
3 jajka
2-3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
2-3 ziela angielskie
2 liście laurowe
suszona natka pietruszki
suszony koperek
pieprz
sol
200 ml śmietany 18%
1 łyżeczka koncentratu
1\4 malej główki kapusty
barszcz czerwony ekspresowy Winiary
PRZYGOTOWANIE:
Buraki, ziemniaki, marchew, pietruszkę obieramy i myjemy następnie kroimy i dodajemy do garnka z wodą dodajemy kości. Kapustę płuczemy, szatkujemy również i dodajemy. Dodajemy przyprawy : ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, koperek , pieprz , sól i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat i barszcz ekspresowy z torebki, gotujemy dalej. W tym czasie nastawiamy jajka do ugotowania na twardo. Troszeczkę barszczu odlewamy do kubeczka, dodajemy śmietanę i zabielamy zupę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotowe. Jajka dodajemy do talerza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz