SKŁADNIKI:1kg buraków ćwikłowych
2 łyżki octu
1 lyżka cukru
3 szczypty soli
6-7 ziarenek ziela angielskiego
5-6 liści laurowych
1 bardzo duża cebula
2-3 ząbki czosnku
dużo majeranku
pieprz czarny
oregano do smaku
2 torebki barszczu ekspresowego
1 mała papryczka chili
1 szklanka wody
PRZYGOTOWANIE:
Buraki gotujemy, trzemy na tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski. Zalewamy wodą, odajemy ocet oraz przyprawy, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki lub w chlodne miejsce. Następnego dnia zalewamy wodą, dodajemy cebulę i gotujemy około godzinę. Do ugotowanego barszczu dosypujemy torebki Barszczu Ekspresowego i mieszamy. Podajemy np. z uszkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz