1 kg pomidorów
2 mini kosteczki Knorra - czosnek
1 papryczka ostra (peperoni)
kilka listków świeżej bazylii lub szczypta suszonej
oliwa z oliwek
kilka sztuk mrożonych krewetek
szczypta soli
pieprz
papryka mielona słodka
Dodatkowo:
makaron
Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej papryczkę. Dokładamy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną i dusimy jeszcze przez chwilę. Sos przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy krewetki, rozkruszone kosteczki czosnku i świeżą bazylię. Gotujemy z krewetkami około 5 minut. Podajemy z makaronem.
MMM. wspaniale się prezentuję..muszę się w końcu skusić i sama zrobić!:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam