Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

19 lut 2012

Śledzie gajowego

SKŁADNIKI:
500g płatów śledziowych
8 łyżek sproszkowanych suszonych grzybów
4 cebule
olej
pieprz czarny mielony
szczypta papryki mielonej słodkiej
szczypta papryki mielonej ostrej
pół szklanki octu
pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego
majeranek

PRZYGOTOWANIE:
Śledzie moczymy w wodzie co jakiś czas ją wymieniając. Przed ostatnim moczeniem do wody wlewamy ocet i moczymy około 1h.  Po tym czasie śledzie odsączamy na ściereczce i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w cienkie półtalarki i przekładamy w dowolnym naczyniu w kolejności śledzie, suszone grzyby (posypać), cebula, przyprawy do wyczerpania się składników. W dużej ilości oleju mieszamy koncentrat i polewamy nim śledzie. Pozostawiamy w lodówce np. na noc by się ‘przeżarło’ 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz