Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

23 lis 2011

Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek

SKŁADNIKI:
1,5 kg śledzi solonych
90 dkg cebuli
1 cytryna
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz czarny mielony
 oliwa z oliwek
 

PRZYGOTOWANIE:
Śledzie wstawić do wody i moczyć  conajmniej 3 godziny. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy. Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz