oliwa z oliwek
pieprz
sol
papryka słodka mielona
suszony koperek
podwójna pierś z kurczaka
2 jajka
kilka pieczarek
cebula
15 dkg sera żółtego
2 ząbki czosnku
przyprawa do grillowanych warzyw
Dodatkowo:
ryż
cukinia marynowana
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wkładamy do miski i dodajemy sól, pieprz, paprykę słodka mieloną, suszony koperek, jajka, posiekane drobno pieczarki i cebulę a następnie dokładnie mieszamy. Z pomidorków odkrawamy górną część i wydrążamy środki do których nasypujemy odrobinę przyprawy do grillowanych warzyw. Napełniamy przygotowanym farszem, startym żółtym serem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy oliwą z oliwek, przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz