3-4 cebule
2 pietruszki
1 korzeń selera
4-5 marchewek
sok z wyciśniętej całej cytryny
suszona natka pietruszki
słoiczek koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
oliwa z oliwek
bułka tarta
pieprz ziołowy
pieprz czarny mielony
2-3 liście laurowe
ziele angielskie
2-3 jajka
PRZYGOTOWANIE:
PRZYGOTOWANIE:
Jajko roztrzepujemy widelcem. Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz