Mięso:
połówka piersi z kurczaka
przyprawa kebab-gyros
papryka słodka mielona
pieprz czarny
sól
20 dkg pieczarek
oliwa z oliwek
Sałatka:
kilka liści sałaty
pęczek rzodkiewki
pół ogórka zielonego
1 pomidor
0,5 cebuli
śmietana
Dodatkowo:
ryż
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz