Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

3 wrz 2011

Pieczona panga z warzywami

SKŁADNIKI:
Kapusta:
ćwierć główki kapusty
ćwierć kostki margaryny
sól
pieprz
koperek suszony
przyprawa do grillowanych warzyw
pół szklanki wody

Ryba:
3 filety z pangi
papryka słodka mielona
majeranek
pieprz
sól
bazylia
sproszkowany czosnek
natka pietruszki
olej

Sałatka:
pół czerwonej papryki
2 pomidory
1/3 ogórka zielonego
sól
pieprz
troszkę szczypiorku

Kalafior:
200g kalafiora
bułka tarta
2 łyżki margaryny



PRZYGOTOWANIE:
Kalafior płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę myjemy, szatkujemy i dusimy w rondlu z wodą, margaryną i przyprawami przez 20-25 minut co jakiś czas mieszając. Filety rozmrażamy, posypujemy przyprawami i układamy na folii aluminiowej, podlewamy odrobiną oleju i zawijamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 20 minut. Warzywa na sałatkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczypiorkiem. Bułkę tartą podsmażamy z margaryną na patelni i dekorujemy nią kalafior (już na talerzu).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz