SKŁADNIKI:
pół kilograma karkówki
4-5 ziemniaków
50ml wódki
cebula
papryka czerwona
kolba kukurydzy
3 ząbki czosnku
3 pomidory
majeranek
bazylia
oregano
pieprz
sól
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół szklanki wody
PRZYGOTOWANIE:
Kukurydzę kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko słonej wodzie około 10 minut. Karkówkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek, cebulę i przyprawy. Smażymy około 5 minut, dodajemy pokrojone pomidory, wódkę i wodę, przykrywamy i dusimy około godziny. Pod koniec duszenia (gdy zostanie około 15 minut) dokładamy kukurydzę i niedogotowane ziemniaki i dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz