SKŁADNIKI:
Ciasto:
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
2 żółtka
łyżka śmietany
pół kostki margaryny Kasia
cukier wanilinowy
6 łyżek wiórek kokosowych
Nadzienie:
2 serki homogenizowane stracciatella
2 żółtka
kilka sztuk winogron
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto zagniatamy. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem, ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy krążki a następnie wykładamy nimi foremki na babeczki. Dno babeczek nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, następnie wyjmujemy z foremek. Serki homogenizowane miksujemy z żółtkami i wykładamy do podpieczonych babeczek. Na środku każdej babeczki kładziemy winogrono. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz