60g żelatyny
500ml mleka
500ml śmietany 18% (gęstej)
1 szklanka cukru
1\3 szklanka cukru waniliowego
4 galaretki różnego koloru
100 ml syropu z brzoskwiń (z puszki)
4-5 brzoskwiń z puszki
trochę wody
+ posypka kolorowa
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy galaretki zgodnie z opisem z tyłu na opakowaniu. Jakieś 30min przed rozpoczęciem przygotowania Lodowca. (wkładamy do chłodnego miejsca).
Mleko gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i syropem z brzoskwiń, gdy się zagotuje zdejmujemy z ognia. Grzejemy trochę wody w czajniku i rozpuszczamy w szklance z gorącą wodą żelatynę, dodajemy do mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko przestygnie dodajemy śmietanę i wylewamy do form w moim przypadku miseczki. Zastygnięte galaretki kroimy i wkładamy do miseczek, kroimy brzoskwinie i dokładamy. Tak przygotowany Lodowiec wkładamy do lodówki na około godziny do zastygnięcia, podajemy z posypką lub według uznania. Smacznego.
Przygotowujemy galaretki zgodnie z opisem z tyłu na opakowaniu. Jakieś 30min przed rozpoczęciem przygotowania Lodowca. (wkładamy do chłodnego miejsca).
Mleko gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i syropem z brzoskwiń, gdy się zagotuje zdejmujemy z ognia. Grzejemy trochę wody w czajniku i rozpuszczamy w szklance z gorącą wodą żelatynę, dodajemy do mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko przestygnie dodajemy śmietanę i wylewamy do form w moim przypadku miseczki. Zastygnięte galaretki kroimy i wkładamy do miseczek, kroimy brzoskwinie i dokładamy. Tak przygotowany Lodowiec wkładamy do lodówki na około godziny do zastygnięcia, podajemy z posypką lub według uznania. Smacznego.
o, świetny takie deser, pysznie musi smakować!
OdpowiedzUsuńOwszem :)
OdpowiedzUsuńPolecamy :)
fajny deser, ciekawa jestem jak smakuje :) dla sklepów
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam