20 plastrów cukinii zielonej
dolna część papryki czerwonej
pół cytryny
bazylia do dekoracji
i opakowanie mozzarelli
1 pomidor
pieprz czarny świeżo mielony
5 lyżek oleju lnianego „Zielony Nurt”
szczypta soli
szczypta kolorowych ziół do sałatek
szczypta suszonych pomidorów z bazylia i czosnkiem
Umytą cukinię kroimy w plastry a następnie smażymy na
rozgrzanym oleju. Układamy na ręcznikach papierowych aby pozbyć się nadmiaru
tłuszczu. Odsączoną cukinię układamy na
talerzu, na środku układamy dolną część papryki i dekorujemy cytryną.
Mozzarellę kroimy w kostkę i posypujemy po cukinii. Pomidora myjemy, kroimy
drobno i także posypujemy nim cukinię. Po wierzchu posypujemy
przyprawami, dekorujemy bazylią i podlewamy olejem lnianym.
Smakowite danie, fajne połączenie składników :)
OdpowiedzUsuń