SKŁADNIKI:
130 g serka homogenizowanego o smaku stracciatella
2 żółtka 2 łyżki cukru pudru
2 opakowania budyniu śmietankowego
1 jabłko
opakowanie cukru wanilinowego
1 opakowanie ciasta francuskiego – 275g
PRZYGOTOWANIE:
Serek, żółtka, cukier puder oraz cukier wanilinowy mieszamy w miseczce. Jabłko obieramy, kroimy w małych rozmiarów kostkę i mieszamy z masą serkową. Dosypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Ciasto rozkładamy, smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rulon. Nożem kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do foremek. Foremki wypełniamy połową ciasta a następnie zalewamy masą serkową. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 200 stopni, następnie wyjmujemy, dokładamy do foremek drugą połowę ciasta i pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy cukrem pudrem.
pyszne :) chętnie bym spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńPomysłowo:-)
OdpowiedzUsuń