Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

5 mar 2012

'Francuskie' Gwiazdy

SKŁADNIKI:
130 g serka homogenizowanego o smaku stracciatella 
2 żółtka 2 łyżki cukru pudru
2 opakowania budyniu śmietankowego 
1 jabłko 
opakowanie cukru wanilinowego
1 opakowanie ciasta francuskiego – 275g 

PRZYGOTOWANIE:
Serek, żółtka, cukier puder oraz cukier wanilinowy mieszamy w miseczce. Jabłko obieramy, kroimy w małych rozmiarów kostkę i mieszamy z masą serkową. Dosypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Ciasto rozkładamy, smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rulon. Nożem kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do foremek. Foremki wypełniamy połową ciasta a  następnie zalewamy masą serkową. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 200 stopni, następnie wyjmujemy, dokładamy do foremek drugą połowę ciasta i pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy cukrem pudrem.

2 komentarze: