pół słoiczka skórki pomarańczowej kandyzowanej
pól buteleczki aromatu arakowego
1 szklanka mleka w proszku
1,5 szklanki mąki
łyżeczka soku z cytryny
pół opakowania cukru wanilinowego
3-4 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
2 łyżki śmietany
1/3 kostki margaryny
szczypta soli
Sypkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mokre i ponownie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 50-60 minut z włączonym termoobiegiem.
pycha
OdpowiedzUsuńrobię podobne, i naprawdę jest dobre !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
Właśnie zjadłam pomarańczę ;P
OdpowiedzUsuńZapraszam do Czekoladowego Projektu, szczegóły u mnie na blogu :D