6 pieczarek
1 papryka czerwona
pół cebuli
oliwa z oliwek
zielona część pora
1/3 małej marchewki
Mini Kosteczka -Czosnek - Knorr
Mini Kosteczka -Czosnek - Knorr
łyżeczka świeżo startego imbiru
słoik Ostrego Sosu Tajskie Zielone Curry Blue Dragon
pół puszki Mleczka Kokosowego Blue Dragon
1 podwójna pierś z kurczaka
Dodatkowo:
ryż
Około 5-6 łyżek oliwy z oliwek wylewamy na patelnię i podsmażamy na niej wszystkie warzywa pokrojone w paski ze szczyptą soli przez około 10 minut. Następnie dodajemy Ostry Sos Tajskie Zielone Curry i gotujemy chwilę. Wlewamy pół puszki Mleczka Kokosowego i mieszamy. Gotujemy około 10 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do sosu, gotujemy kolejne 10 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy starty świeży imbir i rozdrobnioną w palcach kosteczkę Knorr. Podajemy z ryżem.
~~~~~~~~~~~~~
Użyte produkty Blue Dragon:
Mleczko Kokosowe oraz Ostry Sos Tajskie Zielone Curry.
Od razu po otwarciu słoika z sosem kuchnie wypełnił intensywny acz przyjemny zapach. Sos sam w sobie jest bardzo ostry jednak w połączeniu z Mleczkiem Kokosowym daje bardzo oryginalny smak. Nie mając wcześniej styczności z kuchnią tajską jesteśmy pozytywnie zaskoczeni jej różnorodnością zapachów i sposobem w jaki można łączyć wiele składników, zapachów i smaków w jedną przepyszną całość.
oj zjadłoby się :)
OdpowiedzUsuń