Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

8 paź 2011

Makaron rurki z mięsem w sosie włoskim

SKŁADNIKI: 
30 dkg schabu 
1 kg pomidorów
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
kilka listków świeżej bazylii
oregano
pieprz
sól
papryczka peperoni
starty parmezan do posypania
Dodatkowo:
makaron

PRZYGOTOWANIE:
Czosnek delikatnie podsmażamy na oliwie a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i przyprawy sypkie (najlepiej w rondlu). Mięso myjemy, kroimy dużą kostkę i dodajemy do sosu a następnie dusimy około 2-3 godziny. Około 5 minut przed wyłączeniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i nakładamy na talerz. Polewamy sosem, kładziemy kilka kawałków mięsa i posypujemy parmezanem. Dekorujemy bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz