Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

9 paź 2011

Karkówka we włoskim sosie

SKŁADNIKI: 
pół kilograma karkówki
2 kg pomidorów
oliwa z oliwek
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 papryczki peperoni
kilka listków świeżej bazylii
oregano
majeranek
sól
pieprz
papryka słodka mielona
Dodatkowo:
ugotowane ziemniaki
ogórek
śmietana
sól


PRZYGOTOWANIE: 
Karkówkę płuczemy i smażymy na oliwie z oliwek z każdej strony. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki i dusimy w rondlu przez 15 minut. Do rondla dokładamy karkówkę, posiekany czosnek, pomidory pokrojone w kostkę a także przyprawy. Sos dusimy 5-6 godzin na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy rozgniecione papryczki i gotujemy kolejną godzinę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki obieramy, kroimy i opcjonalnie mieszamy ze śmietaną i solą. Mięso kroimy na kawałki i podajemy z ziemniakami i ogórkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz