SKŁADNIKI:
Ciasto:
250g margaryny Kasi
2 szklanki mąki
2 jajka
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
1,5 szklanki wiórek kokosowych
2 łyżki śmietany
Budyń:
2 budynie czekoladowe
3 szklanki mleka
3 łyzki cukru
Mus owocowy:
2 owoce kaki
1 mango
Dodatkowo:
2 galaretki wiśniowe
800ml wody
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyzkę kakao i zgniatamy by bylo jednolite. Oba placki pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 20 minut (termoobieg). Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka z 3 łyżkami cukru i odstawiamy do ostygnięcia. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, wkladamy do garnka i podlewamy wodą. Smazymy około 20-25 minut podlewając wodą by się nie przypaliło. Gorący mus miksujemy blenderem. Odstawiamy do ostygnięcia. Jasny placek układamy w tortownicy i wylewamy nań budyn. Przykrywamy ciemnym plackiem i wykładamy mus owocowy i wstawiamy do lodowki. Galaretki rozrabiamy w 800 ml i chłodne, tężejące wylewamy na mus. Ponownie wstawiamy do lowdówki,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz