Lody krówkowe z migdałami |
kilka kropli aromatu śmietankowego
2 szklanki Rice Drink 'Alpro'
150g masy krówkowej
40g migdałów
200ml śmietanki kremowki 30%
5 żółtek
PRZYGOTOWANIE:
Rice Drink podgrzewwamy z masą krówkową do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści, dodajemy aromat i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Ubijamy śmietankę i dodajemy do wystudzonej masy, mieszamy i wlewamy do maszynki do lodów (zamrażanej wcześniej przez 12 godzin). Ustawiamy czas na 25-30 minut. W trakcie mieszania dosypujemy drobno posiekane migdały. Przygotowane lody przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki aż ich konsystencja nas zadowoli. Podajemy posypane migdałami.
ale ładnie słodko!
OdpowiedzUsuńwszystko co krówkowe i toffi uwielbiam;)
OdpowiedzUsuńwyglądają rewelacyjnie, ciekawe jak smakują :)) Zapraszam do siebie na konkurs :)
OdpowiedzUsuń