SKŁADNIKI:
Biała część:
czubata szklanka mąki
3 jajka
100 ml wody
2 łyżeczki cukru wanilinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
margaryna do posmarowania
Kakaowa część:
1 jajko
1\3 szklanki cukru pudru
1\3 szklanki maki
50ml wody
łyżka kakao
3 szczypty cukru pudru
łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
100 g rabarbaru
100 g truskawek
PRZYGOTOWANIE:
Biała część: Białka ubijamy (nie do końca, tak by nie
były jeszcze puszystą pianą) z cukrem. Do białek dodajemy stopniowo resztę
składników. Ciemną, kakaową część przygotowujemy tak samo. Rabarbar oraz
truskawki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ciasto białe wylewamy
na posmarowaną margaryną blachę, na
wierzch ciemne i posypujemy
owocami a następnie cukrem pudrem. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz