Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.


BlogRoku.pl

~~w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii dot. bloga prosze pisać na cytrynka006@o2.pl
~~
Aby zobaczyć jak testuje produkty 'Pomysł na...' kliknij tutaj

27 mar 2012

Drożdżowy keks z warzywami i kiełbasą


 SKŁADNIKI:
Ciasto:
500 g mąki
szklanka mleka
sól
40g drożdży
3 łyżki sproszkowanych grzybów suszonych
szczypta papryki słodkiej
Farsz:
0,5 kg kiełbasy
2 cebule
2 papryki czerwone
kilka liści kapusty pekińskiej
mini kosteczka Knorr – czosnek
pieprz
sól
suszony koperek
kilka plastrów żółtego sera

PRZYGOTOWANIE:
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku a następnie przelewamy do misji i dodajemy resztę składników na ciasto. Dokładnie mieszamy i przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia. Składniki na farsz myjemy, kroimy i w naczyniu mieszamy z przyprawami. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy chwilę na stolnicy podsypując mąką. Prostokątną formę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem. Robimy podłużny dołek, wykładamy tam farsz i dokładnie sklejamy ciasto u góry. przykrywamy plasterkami sera i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni przez 30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz